voor de
stucadoor

MyCrete is een hoogwaardige 1 componenten afwerk stuc samengesteld uit cement en hoogkwalitatieve additieven en synthetische resins.  MyCrete kan worden toegepast op wanden en vloeren en is ook geschikt voor gebruik in badkamers. Door het gebruik van natuurlijke pigmenten heeft MyCrete een authentieke, unieke en natuurlijke uitstraling.

MyCrete

Aan de slag!

Aan de slag!

MyCrete is een dichtmortel, een hoogwaardige afwerk stuc samengesteld uit cement, marmerkorrels en zand. De authentieke en natuurlijke uitstraling van deze betonstuc kunnen uw klanten zeker waarderen. MyCrete wordt gemengt met water. De kunsthars is al gemengt met het cement en kunt u het beste handmatig  - met vegende bewegingen - aanbrengen. Na het pleisteren of schuren werkt u de stuc af met impregneer en sealer, waardoor de unieke betonnen uitstraling ontstaat waar uw klant zo verliefd op is geworden.

Base of Smooth

Base of Smooth

afwerking: base of smooth

MyCrete betonstuc bestaat altijd uit twee lagen, namelijk de onderlaag en een eindafwerking. De eindafwerking bepaalt de structuur, kleur en uitstraling en is verkrijgbaar in twee soorten: Base en Smooth. Deze laatstgenoemde zorgt voor een gladde en effen uitstraling. Brengt u twee lagen Smooth aan, dan ontstaat er zelfs een nóg vlakker resultaat. Vragen uw klanten juist om een ruwe en robuuste structuur? Kies dan voor een afwerking met Base en breng deze eventueel zelfs twee keer aan. Na droging kunt u de betonstuc ook nog met korrel 120-180 schuren. Dit geeft een extra gepolijst resultaat.

De ondergrond

De ondergrond

MyCrete betonstuc is te gebruiken op verschillende ondergronden: van multiplex, mdf of spaanplaat tot gipsblokken, (groene) gipsplaten en gasbeton. En ook anhydride oppervlaktes, (beton)tegels en cementgebonden stucwerk zijn voor de MyCrete betonstuc een prima basis. Het is wel van essentieel belang dat de ondergrond vlak, schoon, vetvrij, stofvrij én vrij van scheuren en barsten is. Afhankelijk van de ondergrond en het gebruik kunt u de betonstuc gemakkelijk aanbrengen tot een totale dikte van 2 tot 4 mm.

Let op!

Let op!

let op!

Tijdens of direct na het aanbrengen mag MyCrete niet in aanraking komen met water. Dit veroorzaakt namelijk watervlekken en uiteindelijk ook kleurverschil. U bereikt voor uw klant het beste resultaat wanneer u de betonstuc aanbrengt in een omgevingstemperatuur tussen de 5 en 25 graden Celsius. Zorg er ook voor dat MyCrete tijdens het stucen niet aan vorst, wind, zon of een hoge luchtvochtigheid wordt blootgesteld. Anders kunnen er witte vlekken in het stucwerk ontstaan. Let er verder op dat de onderlaag goed droog is voordat u aan de afwerking begint. U kunt dit proces versnellen door gebruik te maken van windblazers. Het gebruik van verwarming is bij MyCrete betonstuc helaas niet mogelijk.

Download de folder